Directeur Arthur praat over de verbouwingswerken.

“Onze vrijwilligers verdienen alle lof en dankbaarheid voor hun onbaatzuchtige inzet, die ons aanzienlijk heeft ondersteund, zowel in termen van arbeidsinspanningen als kostenbesparing.”

De laatste fase van de verbouwing van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden 3.0 is ingeluid door de onvermoeibare inzet van vrijwilligers en de steun van particuliere schenkers, bedrijven en serviceclubs. We spraken met Arthur Vandebosch over de voortgang van dit uitdagende project.

We zijn een jaar verder sinds onze laatste update over de verbouwingen. Kan je ons bijpraten over de vooruitgang tot nu toe?

“We bevinden ons momenteel op 75 procent van ons traject naar voltooiing. De buitenfaciliteiten zijn grotendeels klaar. Binnen zullen we nog keukens en kasten installeren, de elektriciteit afwerken en de laatste hand leggen aan de schilderwerken. Daarnaast willen we ook nog warmtepompen plaatsen voor energiezuinige verwarming en de kennels verder inrichten voor optimaal comfort van hun toekomstige bewoners. Dat we dit allemaal hebben kunnen realiseren is enkel en alleen dankzij zoveel helpende handen van vrijwilligers en talrijke giften en legaten die we mochten ontvangen van donateurs en sympathisanten. Dit is voor ons van levensbelang. Temeer omdat we geen overheidssteun krijgen om dit project te realiseren.”

Wanneer staat de grote verhuis gepland?

“Het dopjesteam heeft zijn intrek al genomen, en ook de conciërgewoning is klaar en functioneert op dit moment als breedingcentrum. We hebben al het twee nestjes pups mogen verwelkomen, een mijlpaal in de geschiedenis van het BCG. Wanneer we volledig verhuisd zullen zijn, durf ik nog niet te stellen. Laat ons zeggen dat het onze wens is om in 2025 volledig operationeel te zijn.”

Wat waren de grootste uitdagingen die u het afgelopen jaar bent tegengekomen?
“Naast de complexe werforganisatie met de verschillende aannemers, was het grootste struikelblok zonder twijfel het budget. Ons gebouw op de Overhaamlaan dateert uit 1985 en onverwachte problemen in het renovatietraject waren dus onvermijdelijk. Zo hebben we recent nog te maken gehad met een gesprongen waterleiding. Daarnaast moesten we geleidelijk aan onze huidige gebouwen verkopen om extra middelen vrij te maken. We zijn nu in de laatste fase van het project en hebben nog een laatste duwtje in de rug is altijd welkom. Daarom doen we een warme oproep tot steun, zodat we de verbouwing met volle kracht kunnen afronden.”

Hoe belangrijk waren de vrijwilligers en sympathisanten in dit proces?

“Onze vrijwilligers verdienen alle lof en dankbaarheid. Hun onbaatzuchtige inzet heeft ons enorm geholpen, zowel op vlak van werkverzet als kostenbesparing. Bovendien zorgden ze altijd voor een positieve sfeer, wat vooral tijdens uitdagende momenten van onschatbare waarde was. Ook de bedrijven die ons hebben bijgestaan verdienen een speciale vermelding. Hun bereidheid om hun teambuildingactiviteiten aan ons goede doel te besteden, is werkelijk hartverwarmend. We roepen dan ook andere bedrijven op om hun voorbeeld te volgen en ons te komen helpen. De verfborstels liggen alvast klaar!”

Recente berichten

Directeur Arthur praat over de verbouwingswerken.

De laatste fase van de verbouwing van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden 3.0 is ingeluid door de onvermoeibare inzet van vrijwilligers en de steun van particuliere schenkers, bedrijven en serviceclubs. We spraken met Arthur Vandebosch over de voortgang van dit uitdagende project.

lees meer

Pleeggezin An en Janne: “Wij begonnen tijdens de pandemie en zitten ondertussen al aan ons 3de pupje.”

In 2020 begon het gezin Veughs – de Wilde aan hun avontuur als pleeggezin. Ondertussen zijn we 3 jaar verder en heeft het gezin, na Elbi en Yello, net hun derde pupje gekregen genaamd Ianco.

lees meer

Een speciale roeping: Perro is geleidehond in opleiding

Mia en Erwin zijn pleeggezin voor pup in opleiding Perro. Ze werden geïnterviewd door enkele leerlingen van Mosa-RT over hoe het is om een BCG-pup in huis te hebben. Lees hier het volledige artikel!

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.