Publicaties

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is een transparante organisatie die zijn sympathisanten en donateurs goed informeert. Dit doen we op verschillende manieren, via onze nieuwsbrief, het 3-maandelijks magazine Flash, onze sociale media en ons jaaroverzicht. 

Nieuwsbrief

De BCG-nieuwsbrief is een digitale nieuwsbrief die op het einde van iedere maand verzonden wordt. De nieuwsbrief bevat achtergrondartikelen, nieuws over de werking, informatie over acties en activiteiten en ook steeds een stukje over de dopjesactie. Inschrijven is gratis. 

Flash

Het 3-maandelijks magazine Flash wordt uitgegeven voor onze donateurs, vrijwilligers en sympathisanten en brengt 4 keer per jaar een overzicht van onze activiteiten en werking; getuigenissen van de pleeggezinnen en geleidehondgebruikers, leuke foto’s van onze nestjes en nog zoveel meer! Flash magazine is een gratis, digitaal magazine. Deze digitale editie wordt per mail verzonden, maar ook op onze website en op de sociale media zal een digitaal exemplaar terug te vinden zijn. Voor iedereen die dit wenst, blijft de papieren editie behouden, mits een bijdrage van 10 euro voor de verzendingskosten (actieve vrijwilligers ontvangen op aanvraag hun magazine per post gratis). Deze bijdrage in de verzendingskosten is geen gift en hiervoor zal
geen fiscaal attest opgemaakt worden.

Andere leesvorm?
Flash is ook verkrijgbaar in toegankelijke leesvormen voor blinde en slechtziende personen. De digitale versie (PDF of Word-document) wordt via mail verstuurd en ons tijdschrift kan ook in een gesproken versie (DAISY) verzonden worden.
Wanneer u Flash magazine niet op de gevraagde manier ontvangt, neem dan zo snel mogelijk contact op met het secretariaat.

Inschrijven voor Flash magazine kan via onderstaand formulier. 

Laatste editie 
Flash 02/2022 NL
Vorige edities

Lees hieronder de afgelopen edities van ons magazine.

Sociale Media

Het laatste nieuws en weetjes kom je het snelst te weten via onze sociale mediakanalen. Op sociale media delen we ook de mooiste foto's van de pups en de honden in training. 

Via de volgende links weet je ons te vinden.

Logo Facebook met link naar de BCG facebookpagina. De link opent in een nieuw tabblad. Logo Instagram met link naar de BCG instagrampagina.  De link opent in een nieuw tabblad. Logo LInkedIn met link naar de BCG LinkedIn pagina.  De link opent in een nieuw tabblad.


Jaaroverzicht en jaarverslag

Het jaarverslag is een gedetailleerd verslag met een overzicht van de activiteiten, de werking en cijfermateriaal over o.a. de moederhonden, de nesten, de pups die bij de pleeggezinnen verbleven en de honden in training. Het jaarverslag wordt ieder jaar voorgelegd aan de algemene vergadering ter controle en ter goedkeuring. 

Het jaaroverzicht is een ingekorte versie in magazinevorm. 

Download hier het jaaroverzicht 2020: Jaaroverzicht 2020.pdf

Geïnteresseerden kunnen het jaaroverzicht of het jaarverslag zowel digitaal als op papier aanvragen door een mailtje te sturen naar het BCG-secretariaat. 

Ook interessant voor jou

Recente berichten

Een goed opgeleide assistentiehond is goud waard

Heb je een assistentiehond nodig? Kies dan voor een hond die is opgeleid door een erkende assistentiehondenschool. Alleen dan heb je zeker een goed opgeleide hond, kan je tussenkomst aanvragen bij het VAPH en heeft de hond toegang tot publieke plaatsen.

lees meer

“Zelda heeft ervoor gezorgd dat die donkere buitenwereld toch een fijne plek werd”

Ruben Wensing is 41 jaar en leeft met een visuele beperking. Toen hij drie jaar was, merkte zijn moeder dat hij niet goed zag. Eerst kon een gewone bril het probleem verhelpen. Maar toen hij 35 werd werd, moest hij toch overschakelen naar een witte stok. Vorig jaar kreeg hij zijn eerste geleidehond Zelda.

lees meer

Geluk zit in een klein hondje

Met een heel groot hart voor honden en hun baasjes voedt Ruth Wielockx blindengeleidepuppy's op.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.