Publicaties

Bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden houden we onze sympathisanten en donateurs altijd goed op de hoogte. We gebruiken verschillende kanalen om dit te doen, zoals onze nieuwsbrief, ons driemaandelijkse magazine Flash, sociale media en ons jaaroverzicht.

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief wordt op het einde van elke maand digitaal verstuurd en bevat interessante artikelen, nieuws over onze werking, onze activiteiten en acties, en informatie over de dopjesactie. Het inschrijven is helemaal gratis.

Flash

Het magazine Flash wordt vier keer per jaar uitgegeven en is bedoeld voor onze donateurs, vrijwilligers en sympathisanten. Het geeft een overzicht van onze activiteiten en werking, bevat getuigenissen van pleeggezinnen en gebruikers van geleidehonden, leuke foto's van onze nestjes en nog veel meer. Flash Magazine is een gratis digitaal tijdschrift dat per e-mail wordt verzonden en beschikbaar is op onze website en sociale media. Voor iedereen die dit wenst, blijft de papieren editie behouden, mits een bijdrage van 10 euro voor de verzendingskosten (actieve vrijwilligers ontvangen op aanvraag hun magazine per post gratis). Deze bijdrage in de verzendingskosten is geen gift en hiervoor zal geen fiscaal attest opgemaakt worden.

Andere leesvorm?

Flash is ook verkrijgbaar in toegankelijke leesvormen voor blinde en slechtziende personen. De digitale versie (PDF of Word-document) wordt via mail verstuurd. Ons tijdschrift kan ook in een gesproken versie beluisterd worden op Spotify of als DAISY audioboek verzonden worden. Als je het magazine niet op de gewenste manier ontvangt, neem dan zo snel mogelijk contact op met ons secretariaat.

Flash - Schrijf je in om Flash magazine te ontvangen

 

Laatste editie Flash 1/2024

Vorige edities Wil je de andere vorige edities van onze Flash lezen? Klik dan hier.

Beluister de Flash via Spotify


Sociale Media

Via onze sociale mediakanalen blijf je op de hoogte van het meest recente nieuws en interessante feitjes. Daarnaast delen we ook leuke en schattige foto's van de onze allerkleinste pups en de honden die in training zijn. Mis deze updates niet en volg ons op sociale media!

Logo Facebook met link naar de BCG facebookpagina. De link opent in een nieuw tabblad.     Logo Instagram met link naar de BCG instagrampagina.  De link opent in een nieuw tabblad.      Logo LInkedIn met link naar de BCG LinkedIn pagina.  De link opent in een nieuw tabblad.

Jaaroverzicht en jaarverslag

Het jaarverslag biedt een gedetailleerd overzicht van de activiteiten, werking en cijfermateriaal van het afgelopen jaar en bevat informatie en gegevens over onze werking: het aantal afgeleverde blindengeleidehonden, honden in training, de moederhonden, nesten en pups die bij onze pleeggezinnen verbleven. Het verslag wordt ieder jaar voorgelegd aan de algemene vergadering, waar het gecontroleerd en goedgekeurd wordt.

We maken ook steeds een jaaroverzicht; een beknopte samenvatting in magazinevorm met de belangrijkste hoogtepunten en resultaten van het afgelopen jaar.

Als u geïnteresseerd bent in ons werk en wilt weten hoe uw steun het leven van personen met een visuele beperking kan veranderen, nodigen we u uit om ons jaaroverzicht te lezen.

Download hier het jaaroverzicht 2022: Jaaroverzicht 2022.pdf

Geïnteresseerden kunnen het jaaroverzicht of het jaarverslag zowel digitaal als op papier aanvragen door een mailtje te sturen naar het BCG-secretariaat.

Word pleeggezin

Wil je ook BCG-pup in huis? Schrijf vandaag nog in voor een informatiesessie over onze pleeggezinnenwerking. 

We zoeken zowel pleeg- en opvanggezinnen als families die één van de ouderdieren in ons fokprogramma willen op te vangen. 

Recente berichten

Directeur Arthur praat over de verbouwingswerken.

De laatste fase van de verbouwing van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden 3.0 is ingeluid door de onvermoeibare inzet van vrijwilligers en de steun van particuliere schenkers, bedrijven en serviceclubs. We spraken met Arthur Vandebosch over de voortgang van dit uitdagende project.

lees meer

Pleeggezin An en Janne: “Wij begonnen tijdens de pandemie en zitten ondertussen al aan ons 3de pupje.”

In 2020 begon het gezin Veughs – de Wilde aan hun avontuur als pleeggezin. Ondertussen zijn we 3 jaar verder en heeft het gezin, na Elbi en Yello, net hun derde pupje gekregen genaamd Ianco.

lees meer

Een speciale roeping: Perro is geleidehond in opleiding

Mia en Erwin zijn pleeggezin voor pup in opleiding Perro. Ze werden geïnterviewd door enkele leerlingen van Mosa-RT over hoe het is om een BCG-pup in huis te hebben. Lees hier het volledige artikel!

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.