Bezoeken en lezingen

Onze honden worden getraind om mensen met een visuele beperking te begeleiden en ze helpen hun blinde of slechtziende baasjes om zich zo veilig mogelijk in het verkeer te verplaatsen. Dit doen ze op allerlei manieren: door obstakels te omzeilen op de stoep, een stoeprand, trap of zebrapad aan te geven of door een zitplaats te zoeken in de bus of op de trein. Een heel takenpakket dus, waarvoor deze honden speciaal opgeleid moeten worden. Bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) doen we dat met veel plezier. Wil je zelf ontdekken hoe wij dit precies aanpakken? Maak een afspraak en bezoek het Belgisch Centrum voor Geleidehonden te Tongeren. 

Lezingen worden gegeven door een geleidehondgebruiker, die vanuit zijn eigen ervaring vertelt. Je krijgt de kans om een kijkje achter de schermen van het centrum te nemen. Zowel de historiek van het opleidingscentrum, de trainingsaanpak, het proces van pup tot geleidehond en onze dopjesactie komen aan bod. Na de lezing volgt er een rondleiding in het centrum, de belevingsruimte en de kennels. De ontvangst kan uitgebreid worden met een moment voor een drankje, koffie en gebak. Afspraken hierover kunnen gemaakt worden met de BCG-medewerkers.

Bezoeken zijn mogelijk voor groepen (min. 15 - max. 20 personen) op dinsdag, woensdag en donderdag en steeds op afspraak. Het bezoek en de lezing zijn gratis. Prijs voor het koffiemoment is te bespreken. Maak een afspraak door contact op te nemen via 012 23 43 19 of bcg@geleidehond.be. Adresgegevens: Sint-Truidersteenweg 309, 3700 Tongeren. 

Wil je al een voorproefje? Bekijk hier onze virtuele tour. Klik op de rode punten om extra informatie te krijgen.  

Herbeleef hier onze deelname aan de virtuele openbedrijvendag van 2020

Ook lezingen op locatie zijn mogelijk. Wil u graag een lezing organiseren in uw eigen buurt? Of wil u een geleidehondgebruiker uitnodigen op uw school? Neem contact op voor de mogelijkheden via 012 23 43 19 of via mail bcg@geleidehond.be.

Ook interessant voor jou

Recente berichten

Een goed opgeleide assistentiehond is goud waard

Heb je een assistentiehond nodig? Kies dan voor een hond die is opgeleid door een erkende assistentiehondenschool. Alleen dan heb je zeker een goed opgeleide hond, kan je tussenkomst aanvragen bij het VAPH en heeft de hond toegang tot publieke plaatsen.

lees meer

“Zelda heeft ervoor gezorgd dat die donkere buitenwereld toch een fijne plek werd”

Ruben Wensing is 41 jaar en leeft met een visuele beperking. Toen hij drie jaar was, merkte zijn moeder dat hij niet goed zag. Eerst kon een gewone bril het probleem verhelpen. Maar toen hij 35 werd werd, moest hij toch overschakelen naar een witte stok. Vorig jaar kreeg hij zijn eerste geleidehond Zelda.

lees meer

Geluk zit in een klein hondje

Met een heel groot hart voor honden en hun baasjes voedt Ruth Wielockx blindengeleidepuppy's op.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.