Quby: mijn vierde geleidehond!

Dit stukje werd geschreven door Yvette. Yvette is als sinds 1998 één van onze geleidehondgebruikers. Nadat haar laatste geleidehond in 2017 overleed, heeft ze enkele jaren op een geleidehond moeten wachten. Sinds 2023 is echter Quby bij haar aan de slag gegaan. Lees hier haar verhaal.

Van 1998 tot 2017 waren er Honey, Waran (spijtig genoeg maar even) en Yorick; en toen enkele jaren geen geleidehond. Maar op 24 juli kwam Quby bij ons wonen: een grote, witte Golden Retriever. Hij is enthousiast, slim, blij, sterk, speels en lief! Echter een hele andere hond in vergelijking met mijn 3 voorgaande hondjes. Waren Honey, Waran en Yorick ’s morgens meteen springlevend, dan verkiest Quby rustig wakker te worden; mij begroeten volgt later wel. Stonden mijn vorige honden rond te springen en moesten zij regelmatig tot kalmte worden aangemaand als de eetbak in zicht kwam, dan wacht Quby heel rustig tot de bak met eten netjes op de grond staat.

Quby is ook mijn eerste hond die zich af en toe laat horen. Mijn vorige honden blaften nooit. Dat was even wennen. En vertrekken met hem vraagt meestal het doorlopen van zijn enige echte Quby-ritueel: hem +-2 keer roepen, als hij dan kijkt en ziet dat wij op stap gaan, gooit hij zich op zijn rug, pootjes omhoog en rollebollen en grollen. Pas daarna kan ik zijn harnas aandoen en gaan wij er gezwind van door. Gedurende 9 dagen opleiding door Kathleen en vele dagen zelfstandig wandelen met hem leerde ik mijn beestje kennen: een goeie stapper die heel goed werkt met een geheugen als dat van een olifant en die sommige honden niet zo leuk schijnt te vinden. Maar daar werken wij samen aan. Niemand is volmaakt, ook blindengeleidehonden niet, toch? 

Door hem kan ik opnieuw makkelijk zelfstandig op pad en dat is goud waard! Een welgemeend dankjewel aan Olivier (pleeggezin), An (Bordergezin) en alle medewerkers van het BCG die Quby gemaakt hebben tot wie hij nu is. Nu ik dit schrijf is hij 3 maanden bij ons en zowel mijn partner als ik zouden hem echt niet meer willen missen.

Yvette

Recente berichten

Directeur Arthur praat over de verbouwingswerken.

De laatste fase van de verbouwing van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden 3.0 is ingeluid door de onvermoeibare inzet van vrijwilligers en de steun van particuliere schenkers, bedrijven en serviceclubs. We spraken met Arthur Vandebosch over de voortgang van dit uitdagende project.

lees meer

Pleeggezin An en Janne: “Wij begonnen tijdens de pandemie en zitten ondertussen al aan ons 3de pupje.”

In 2020 begon het gezin Veughs – de Wilde aan hun avontuur als pleeggezin. Ondertussen zijn we 3 jaar verder en heeft het gezin, na Elbi en Yello, net hun derde pupje gekregen genaamd Ianco.

lees meer

Een speciale roeping: Perro is geleidehond in opleiding

Mia en Erwin zijn pleeggezin voor pup in opleiding Perro. Ze werden geïnterviewd door enkele leerlingen van Mosa-RT over hoe het is om een BCG-pup in huis te hebben. Lees hier het volledige artikel!

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.