Puppy zoekt pleeggezin!

Het traject ‘van pup tot geleidehond’ start bij het kweken of aankopen van geschikte en gezonde pups. 

Omdat we niet onmiddellijk kunnen starten met de training, verblijven de pups tijdens hun eerste levensjaar bij pleeggezinnen. Deze pleeggezinnen zijn een ontzettend belangrijke schakel in het opleidingstraject; ze zorgen voor de socialisatie en de basistraining. Zonder de vrijwillige inzet van deze gezinnen, kunnen wij geen honden opleiden en ter beschikking stellen aan personen die blind of slechtziend zijn. 

Campagne 

De eerste stap in onze campagne 'puppy zoekt pleeggezin' was het ontwikkelen van een wizard, een online vragenlijst om mensen bewust te maken van wat we juist van de pleeggezinnen verwachten. Eén van de vereisten is bijvoorbeeld dat een gezin voldoende tijd kan vrijmaken om aan de pup te spenderen. Om het grote publiek te bereiken, gaan we van start met een mediacampagne en maakten we onder andere een filmpje en een radiospot. Op deze manier hopen we tegen begin volgend jaar voldoende nieuwe pleeggezinnen te vinden voor onze pups. Want meer pleeggezinnen betekent meer puppy’s en daardoor uiteindelijk meer geleidehonden voor personen met een visuele beperking.

Campagnebeeld van de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen. Close-up van een slapende pup. Je ziet ng net dat hij op de arm van iemand ligt.

Filmpje

Bekijk hier het campagnefilmpje

Radiospot 

Beluister hier de radiospot van de campagne


Affiche 

Wil je ons helpen door een affiche op te hangen? 

BCG_Affiche_A4x.pdf

Recente berichten

Interview met Tomoko, Peter, pleeggezin van BCG-pup Istar

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren leidt blindengeleidehonden op, maar is ook druk op zoek naar pleeggezinnen die puppy’s, honden in opleiding en ouderdieren kunnen opvangen en opvoeden.

lees meer

“Afscheid zal zwaar zijn, maar je weet waarvoor je het doet”

Blindengeleidehond nodig? Dan moet u 4 tot 6 jaar wachten tot u er eentje in huis heeft. Daarom is het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) dringend op zoek naar pleeggezinnen voor hun hondjes. “Dat ik Cita weer moet afgeven, bezorgt me een krop in de keel. Maar je weet waarvoor je het doet.”

lees meer

“Na 46 jaar dienst, hoor ik na mijn pensioen terug ergens bij en maak ik nieuwe vrienden”

Danny R. is al 2 jaar vrijwilliger bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Na zijn pensioen was hij op zoek naar vrijwilligerswerk. Eerst hielp hij vooral bij de tuinwerken en bij klusjes in het huidige centrum op de Sint-Truidersteenweg. Na de aankoop van het nieuwe gebouw, promoveerde hij tot allround opruim-, afbraak- en opbouwspecialist.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.