Puppy zoekt pleeggezin!

Het traject ‘van pup tot geleidehond’ start bij het kweken of aankopen van geschikte en gezonde pups. 

Omdat we niet onmiddellijk kunnen starten met de training, verblijven de pups tijdens hun eerste levensjaar bij pleeggezinnen. Deze pleeggezinnen zijn een ontzettend belangrijke schakel in het opleidingstraject; ze zorgen voor de socialisatie en de basistraining. Zonder de vrijwillige inzet van deze gezinnen, kunnen wij geen honden opleiden en ter beschikking stellen aan personen die blind of slechtziend zijn. 

Campagne 

De eerste stap in onze campagne 'puppy zoekt pleeggezin' was het ontwikkelen van een wizard, een online vragenlijst om mensen bewust te maken van wat we juist van de pleeggezinnen verwachten. Eén van de vereisten is bijvoorbeeld dat een gezin voldoende tijd kan vrijmaken om aan de pup te spenderen. Om het grote publiek te bereiken, gaan we van start met een mediacampagne en maakten we onder andere een filmpje en een radiospot. Op deze manier hopen we tegen begin volgend jaar voldoende nieuwe pleeggezinnen te vinden voor onze pups. Want meer pleeggezinnen betekent meer puppy’s en daardoor uiteindelijk meer geleidehonden voor personen met een visuele beperking.

Campagnebeeld van de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen. Close-up van een slapende pup. Je ziet ng net dat hij op de arm van iemand ligt.

Filmpje

Bekijk hier het campagnefilmpje

Radiospot 

Beluister hier de radiospot van de campagne


Affiche 

Wil je ons helpen door een affiche op te hangen? 

BCG_Affiche_A4x.pdf

Recente berichten

“De aanwezigheid, liefde en vriendschap die je van een geleidehond krijgt is immens.”

Er is sinds kort weer een nieuw team aan de slag. Kathleen, die zich tot voor kort nog liet bijstaan door zwarte labradoodle Bootsie, gaat nu met de blonde labrador Jazz op pad. Inmiddels is het paar al goed op elkaar afgesteld en mag Bootsie genieten van haar welverdiende pensioen. We interviewden Kathleen over hoe het nu met hun gaat.

lees meer

“Eigenlijk begeleid ik geen pups, maar pleeggezinnen.”

In februari 2022 kreeg het BCG er een nieuwe collega bij. Tatjana werd één van onze puppyinstructeurs en neemt de pleeggezinnen in regio Antwerpen onder haar hoede. Wat ze eigenlijk doet als puppyinstructeur? Dat legt ze graag uit.

lees meer

“Het moet een merkwaardig zicht zijn: een witte stok in mijn rechterhand en dan twee honden aan de leiband in mijn linkerhand.”

Jarenlang vormde Patricia een team met golden retriever Diaz, die begin januari met pensioen mocht gaan. Toen kwam Patricia’s nieuwe geleidehond Jambo in haar leven. We vroegen haar hoe het nu met hen gaat.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.