Mijn Droom? Blindengeleidehond worden!

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is op zoek naar vrijwilligers die helpen met het opvoeden van de pups. Dit kan op verschillende manieren: tijdens hun eerste levensjaar of enkel tijdens vakantieperiodes, ’s avonds en in het weekend of voor de moederhonden zelfs gedurende hun volledige leven.

Puppy zoekt pleeggezin!

Het traject ‘van pup tot geleidehond’ start bij het kweken of aankopen van geschikte en gezonde pups. 

Omdat we niet onmiddellijk kunnen starten met de training, verblijven de pups tijdens hun eerste levensjaar bij pleeggezinnen. Deze pleeggezinnen zijn een ontzettend belangrijke schakel in het opleidingstraject; ze zorgen voor de socialisatie en de basistraining. Zonder de vrijwillige inzet van deze gezinnen, kunnen wij geen honden opleiden en ter beschikking stellen aan personen die blind of slechtziend zijn. 

Campagne 

De eerste stap in onze campagne 'puppy zoekt pleeggezin' was het ontwikkelen van een wizard, een online vragenlijst om mensen bewust te maken van wat we juist van de pleeggezinnen verwachten. Eén van de vereisten is bijvoorbeeld dat een gezin voldoende tijd kan vrijmaken om aan de pup te spenderen. Om het grote publiek te bereiken, gaan we van start met een mediacampagne en maakten we onder andere een filmpje en een radiospot. Op deze manier hopen we tegen begin volgend jaar voldoende nieuwe pleeggezinnen te vinden voor onze pups. Want meer pleeggezinnen betekent meer puppy’s en daardoor uiteindelijk meer geleidehonden voor personen met een visuele beperking.

Campagnebeeld van de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen. Close-up van een slapende pup. Je ziet ng net dat hij op de arm van iemand ligt.

Filmpje

Bekijk hier het campagnefilmpje

Radiospot 

Beluister hier de radiospot van de campagne


Affiche 

Wil je ons helpen door een affiche op te hangen? 

BCG_Affiche_A4x.pdf

Recente berichten

“Zelda heeft ervoor gezorgd dat die donkere buitenwereld toch een fijne plek werd”

Ruben Wensing is 41 jaar en leeft met een visuele beperking. Toen hij drie jaar was, merkte zijn moeder dat hij niet goed zag. Eerst kon een gewone bril het probleem verhelpen. Maar toen hij 35 werd werd, moest hij toch overschakelen naar een witte stok. Vorig jaar kreeg hij zijn eerste geleidehond Zelda.

lees meer

Geluk zit in een klein hondje

Met een heel groot hart voor honden en hun baasjes voedt Ruth Wielockx blindengeleidepuppy's op.

lees meer

Medelijden is niet nodig

Op haar achtste kreeg Miranda (45) het verschrikkelijke vonnis: haar zicht zou blijven afnemen tot ze helemaal niets meer zou kunnen zien. Het licht in haar ogen doofde voorgoed, maar haar levenslust werd sindsdien alleen maar groter.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.