Puppy zoekt pleeggezin!

Het traject ‘van pup tot geleidehond’ start bij het kweken of aankopen van geschikte en gezonde pups. 

Omdat we niet onmiddellijk kunnen starten met de training, verblijven de pups tijdens hun eerste levensjaar bij pleeggezinnen. Deze pleeggezinnen zijn een ontzettend belangrijke schakel in het opleidingstraject; ze zorgen voor de socialisatie en de basistraining. Zonder de vrijwillige inzet van deze gezinnen, kunnen wij geen honden opleiden en ter beschikking stellen aan personen die blind of slechtziend zijn. 

Campagne 

De eerste stap in onze campagne 'puppy zoekt pleeggezin' was het ontwikkelen van een wizard, een online vragenlijst om mensen bewust te maken van wat we juist van de pleeggezinnen verwachten. Eén van de vereisten is bijvoorbeeld dat een gezin voldoende tijd kan vrijmaken om aan de pup te spenderen. Om het grote publiek te bereiken, gaan we van start met een mediacampagne en maakten we onder andere een filmpje en een radiospot. Op deze manier hopen we tegen begin volgend jaar voldoende nieuwe pleeggezinnen te vinden voor onze pups. Want meer pleeggezinnen betekent meer puppy’s en daardoor uiteindelijk meer geleidehonden voor personen met een visuele beperking.

Campagnebeeld van de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen. Close-up van een slapende pup. Je ziet ng net dat hij op de arm van iemand ligt.

Filmpje

Bekijk hier het campagnefilmpje

Radiospot 

Beluister hier de radiospot van de campagne


Affiche 

Wil je ons helpen door een affiche op te hangen? 

BCG_Affiche_A4x.pdf

Recente berichten

Pleeggezin An en Janne: “Wij begonnen tijdens de pandemie en zitten ondertussen al aan ons 3de pupje.”

In 2020 begon het gezin Veughs – de Wilde aan hun avontuur als pleeggezin. Ondertussen zijn we 3 jaar verder en heeft het gezin, na Elbi en Yello, net hun derde pupje gekregen genaamd Ianco.

lees meer

Een speciale roeping: Perro is geleidehond in opleiding

Mia en Erwin zijn pleeggezin voor pup in opleiding Perro. Ze werden geïnterviewd door enkele leerlingen van Mosa-RT over hoe het is om een BCG-pup in huis te hebben. Lees hier het volledige artikel!

lees meer

“We wilden al lang een hond als huisdier. Dit leek ons, door de professionele begeleiding, de perfecte oefening!”

Het gezin Bejstrup – Boschmans is pleeggezin van puppy Hutch. Samen met haar mama ontfermt de 15-jarige dochter Louise zich voornamelijk over de trainingen. Ze is daarmee een van de jongste pleegouders in onze BCG-familie.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.