Een tocht door het donker

Nu de winter volop bezig is, zijn de dagen aanzienlijk korter. Veel mensen vertrekken ’s ochtends in het donker en komen ’s avonds in dezelfde situatie weer thuis. Niet iedereen vindt wandelen in het donker geweldig, maar als je een lieve viervoeter in huis hebt, staat die meestal te popelen om uitgelaten te worden. Het is belangrijk dat zowel jij als je hond zo veilig mogelijk de weg op gaan. Daarom hebben wij enkele tips verzameld zodat jullie goed zichtbaar aan jullie wandeling kunnen beginnen.

Kies de beste route

Voor je aan je wandeling begint, is het belangrijk af te wegen of je jouw route veiliger kan maken. Loop je soms voorbij een druk verkeerspunt of is er misschien weinig verlichting? Dan kan je eventueel kijken of er een ander ommetje gemaakt kan worden.

Reflectoren en fluo zijn hip

Zorg er ook voor dat zowel jij als jouw hond goed opvallen door reflecterende kleding en accessoires te voorzien. Een regenjas met reflecterende band of een fluovestje kunnen jouw zichtbaarheid al aanzienlijk vergroten. Voor honden bestaan er ook halsbanden en tuigjes die het licht weerkaatsen. In combinatie met een fluorescerende lijn is dit al een heel goed begin.

Werk met licht

Ondanks al de reflectoren, kan het nog steeds moeilijk zijn voor automobilisten om een hond op tijd te zien lopen. Zo kan het zijn dat het wat harder regent, jouw hond zich in hoger gras bevindt of dat het buiten mistig is. Dan kan het zeker geen kwaad als jouw hond ook een lichtje draagt. Er bestaan heel wat goede opties die voldoende opvallen en aan de halsband of het tuigje van de hond kunnen worden vastgemaakt. Dit kan ook handig zijn mocht je in een afgelegen plek zoals een bos gaan wandelen, omdat je dan zelf beter zicht hebt van waar je hond is. Daarnaast maakt dit het voor eventuele andere wandelaars makkelijk om te zien dat er een hond aankomt. Dit kan helpen om vervelende situaties te voorkomen.

Extra tip

Is jouw hond een echte speelvogel? Gelukkig bestaan er zelfs lichtgevende speeltjes waar je hond zich zelfs tijdens de donkere avonden mee kan uitleven.

Nu kunnen jullie helemaal voorbereid op pad. We wensen jullie veel wandelplezier toe!

Recente berichten

Directeur Arthur praat over de verbouwingswerken.

De laatste fase van de verbouwing van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden 3.0 is ingeluid door de onvermoeibare inzet van vrijwilligers en de steun van particuliere schenkers, bedrijven en serviceclubs. We spraken met Arthur Vandebosch over de voortgang van dit uitdagende project.

lees meer

Pleeggezin An en Janne: “Wij begonnen tijdens de pandemie en zitten ondertussen al aan ons 3de pupje.”

In 2020 begon het gezin Veughs – de Wilde aan hun avontuur als pleeggezin. Ondertussen zijn we 3 jaar verder en heeft het gezin, na Elbi en Yello, net hun derde pupje gekregen genaamd Ianco.

lees meer

Een speciale roeping: Perro is geleidehond in opleiding

Mia en Erwin zijn pleeggezin voor pup in opleiding Perro. Ze werden geïnterviewd door enkele leerlingen van Mosa-RT over hoe het is om een BCG-pup in huis te hebben. Lees hier het volledige artikel!

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.