Muurschildering viert 30ste verjaardag Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Onder de toegangspoort van het natuurgebied De Kevie pronkt voortaan een muurschildering van de hand van de Brits-Australische kunstenaar James Cochran, alias Jimmy C. De creatie, die maar liefst 18 meter lang en 4 meter breed is, kwam er naar aanleiding van de dertigste verjaardag van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) in Tongeren.

“Dertig jaar geleden heeft de Limburgse Adeline Valkenborg het Belgisch Centrum voor Geleidehonden opgestart”, vertelt algemeen directeur Arthur Vandebosch. “Om dat te vieren, hadden we dit jaar grootse activiteiten gepland, maar die vallen door corona in het water. We gingen daarom op zoek naar een creatief alternatief, iets blijvends. Eén van onze vrijwilligers kwam op het idee om een muurschildering te maken. Aangezien ze zelf gids is in Londen, stond ze al in contact met de streetartist Jimmy C. En zo is de bal eigenlijk aan het rollen gegaan.”

Bruggenbouwer

Enkel de geschikte locatie moest nog gevonden worden. “Stad Tongeren stelde zelf de spoorbrug in natuurgebied De Kevie voor. Dat leek ons meteen een interessante plek. Zo is er een hondenuitlaatweide, dus dat zit goed. Ook is de locatie best wel metaforisch, want Adeline was altijd een bruggenbouwer. Zij opende als eerste een Centrum voor Geleidehonden in ons land, en hielp zo tal van blinde mensen verder.”

“Maar er is ook veel passage onder de brug.” En daarvan wil het BCG gebruikmaken. “We gaan er nog een bordje plaatsen om duidelijk te maken dat Adeline is afgebeeld op de muur, en om uit te leggen wie ze precies was. We zullen het plakkaat ook voorzien van een QR-code, die leidt naar onze website. Zo hopen we nogmaals aan te kaarten dat we steeds op zoek zijn naar gastgezinnen voor onze puppy’s en moederhonden.”

Artikel Emily Nees
Origineel Artikel: https://www.hln.be/tongeren/mu...

Recente berichten

Een eerbetoon aan Adeline

Een eerbetoon aan Adeline

Naar aanleiding van de 30ste verjaardag van het centrum, werd er in Tongeren een muurschildering geplaatst van Adeline Valkenborg.

lees meer
Puppy zoekt pleeggezin!

Puppy zoekt pleeggezin!

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is op zoek naar vrijwilligers die helpen met het opvoeden van de pups.

lees meer
Partnerwalk 2021

Partnerwalk 2021

De Partnerwalk wandeling van 21/03/2021 kan niet doorgaan omwille van de coronamaatregelen.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.