Algemeen nieuws

Een speciale roeping: Perro is geleidehond in opleiding

Mia en Erwin zijn pleeggezin voor pup in opleiding Perro. Ze werden geïnterviewd door enkele leerlingen van Mosa-RT over hoe het is om een BCG-pup in huis te hebben. Lees hier het volledige artikel!

lees meer

“We wilden al lang een hond als huisdier. Dit leek ons, door de professionele begeleiding, de perfecte oefening!”

Het gezin Bejstrup – Boschmans is pleeggezin van puppy Hutch. Samen met haar mama ontfermt de 15-jarige dochter Louise zich voornamelijk over de trainingen. Ze is daarmee een van de jongste pleegouders in onze BCG-familie.

lees meer

“Eén van de mooiste dingen aan mijn job? Ik bouw een band op met de honden in het centrum.”

In dit artikel nemen we een kijkje in de job van Silke. Silke is sinds maart 2022 kennelmedewerker bij het BCG en verzorgt de honden die in het trainingscentrum verblijven. Ze vertelt ons hoe haar werkdag eruit ziet.

lees meer

Drie keer class, drie nieuwe teams

Afgelopen september werd het opeens wat drukker in het trainingscentrum. We mochten namelijk Emmy, Antoon en Kristien ontvangen, drie geleidehondgebruikers die in class gingen met hun nieuwe geleidehond. Tijdens de class leerden de nieuwe teams samenwerken en verbleven ze even bij ons op het centrum. We stellen hen dan ook graag aan jullie voor.

lees meer

Audrey over een ontmoetingsmoment over nalaten en schenken: “Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is een leuk centrum waar vriendelijke mensen, toffe honden en een reuze project centraal staan.”

In november organiseerden wij een ontmoetingsmoment over nalaten en schenken bij ons op het centrum in Tongeren. Eén van de enthousiaste deelnemers, Audrey, deelde graag haar ervaring met ons.

lees meer

Een tocht door het donker

Nu de winter volop bezig is, zijn de dagen aanzienlijk korter. Niet iedereen vindt wandelen in het donker geweldig, maar als je een lieve viervoeter in huis hebt, staat die meestal te popelen om uitgelaten te worden. Daarom hebben wij enkele tips verzameld zodat jullie goed zichtbaar aan jullie wandeling kunnen beginnen.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.