Steun ons met een gift

De opleiding van onze geleidehonden kost handenvol geld. Gelukkig kunnen we rekenen op de steun van talloze particulieren, bedrijven en organisaties die het belang van ons werk inzien en steunen. Ook u kan ons helpen! 

U kan een gift overmaken op rekeningnummer BE49 0681 0550 1671 op naam ven het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. 

Het BCG is gemachtigd om fiscale attesten uit te schrijven waardoor 

De federale regering besliste op 12 juni 2020 dat de belastingvermindering voor giften aan erkende instellingen in 2020 wordt verhoogd van 45 naar 60 procent.

Elke gift die u dit jaar doet aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden levert u dus uitzonderlijk een belastingvermindering van 60 procent op. Dit gunsttarief geldt ook voor de bijdragen die u al eerder in 2020 schonk.

Sponsoricoon, een blauwe cirkel met daarin een hand en een munt met het euro-teken


Waar moet een gift aan voldoen om fiscaal aftrekbaar te zijn?

• De gift moet minstens 40 euro bedragen, per kalenderjaar en per vereniging (deze kan samengesteld zijn uit verschillende stortingen van dezelfde schenker).

• De gift moet gedaan zijn aan een erkende instelling.

• De instelling moet een kwijtschrift uitreiken voor de giften die zij ontvangt. Deze attesten worden in het eerste kwartaal van het jaar volgend op de gift verzonden.

• De gift moet in geld gedaan zijn, en van u alleen komen (dus niet de opbrengst van een collectieve geldinzameling of actie).

• De gift gebeurt zonder tegenprestatie (deze mag niet geheel of zelfs gedeeltelijk de levering van een goed of de prestatie van een dienst vergoeden).

• Wie een gift boven de 40 euro doet via Payconic, moet zijn gegevens voor het fiscaal attest bezorgen aan bcg@ geleidehond.be

In naam van alle geleidehondgebruikers en kandidaten bedanken we iedereen die ons in de afgelopen jaren op één of andere manier gesteund heeft. 

Zonder alle bijdragen, groot en klein, kunnen we ons belangrijke werk niet verderzetten.

We hopen ook komend jaar op uw steun te mogen rekenen.

Ook interessant voor jou

Recente berichten

Een eerbetoon aan Adeline

Een eerbetoon aan Adeline

Naar aanleiding van de 30ste verjaardag van het centrum, werd er in Tongeren een muurschildering geplaatst van Adeline Valkenborg.

lees meer
Puppy zoekt pleeggezin!

Puppy zoekt pleeggezin!

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is op zoek naar vrijwilligers die helpen met het opvoeden van de pups.

lees meer
Partnerwalk 2021

Partnerwalk 2021

De Partnerwalk wandeling van 21/03/2021 kan niet doorgaan omwille van de coronamaatregelen.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.