Aanvraag afgekeurde hond

Hoewel wij ons uiterste best doen bij de kweek, aankoop en opleiding van onze honden, wordt niet elke hond, die het traject start, geleidehond. Een hond kan afgekeurd worden om verschillende redenen: medische aandoeningen, een te groot jachtinstinct, te angstig voor bepaalde oefeningen,…

Het is nooit fijn om een hond af te keuren. Pleeggezinnen voeden een jaar lang met hart en ziel hun hondje op. Wij proberen daarom ook aan de afgekeurde honden een andere 'carrière' te geven. Bijvoorbeeld gezelschapshond in een rusthuis of speurhond bij de politie,…

Is het niet mogelijk om voor de hond een andere carrière te vinden, krijgt het pleeggezin van de afgekeurde hond altijd voorrang als potentiële nieuwe eigenaar van de hond. Indien zij dit niet wensen, kijken we in de aanvraaglijst van mensen die zich hebben aangemeld voor een afgekeurde hond. Toch zien we dat we deze lijst weinig moeten raadplegen. 

Omdat er veel tijd, energie en geld in de hond is gestoken, zijn onze honden niet gratis. De prijs is afhankelijk van de reden waarom de hond is afgekeurd. Uiteraard vertellen wij altijd de reden van afkeuring als de hond aan u aangeboden wordt. We kunnen u niet van tevoren vertellen hoelang het duurt voordat u een hond aangeboden krijgt. Na de overdracht van de hond zijn alle medische en onderhoudskosten voor de nieuwe eigenaar. Ook valt de hond onder de verzekering van de nieuwe eigenaar. Onze honden worden geplaatst met een contract.

Interesse om op de wachtlijst te staan voor een afgekeurde hond? Laat dan hier je gegevens achter. In de vragenlijst kan u aangeven of u een hond wenst als huishond of om in te zetten met een sociaal doel, zoals bijvoorbeeld in een woonzorgcentrum. Wij benadrukken hierbij wel graag dat deze honden niet ingezet kunnen worden als assistentiehond of hulphond. Mocht u na het inzenden van dit formulier om één of andere reden afzien van uw aanvraag willen we dit graag van u vernemen, zodat we u van de wachtlijst kunnen halen.

Recente berichten

Een speciale roeping: Perro is geleidehond in opleiding

Mia en Erwin zijn pleeggezin voor pup in opleiding Perro. Ze werden geïnterviewd door enkele leerlingen van Mosa-RT over hoe het is om een BCG-pup in huis te hebben. Lees hier het volledige artikel!

lees meer

“We wilden al lang een hond als huisdier. Dit leek ons, door de professionele begeleiding, de perfecte oefening!”

Het gezin Bejstrup – Boschmans is pleeggezin van puppy Hutch. Samen met haar mama ontfermt de 15-jarige dochter Louise zich voornamelijk over de trainingen. Ze is daarmee een van de jongste pleegouders in onze BCG-familie.

lees meer

“Eén van de mooiste dingen aan mijn job? Ik bouw een band op met de honden in het centrum.”

In dit artikel nemen we een kijkje in de job van Silke. Silke is sinds maart 2022 kennelmedewerker bij het BCG en verzorgt de honden die in het trainingscentrum verblijven. Ze vertelt ons hoe haar werkdag eruit ziet.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.