Vacature medewerker Marketing en Communicatie

Bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden staan mens en dier centraal. Het opleidingscentrum leidt honden op voor de begeleiding van personen met een visuele beperking. Deze “honden met een missie” bieden hun baas onafhankelijkheid, mobiliteit, gezelschap en onvoorwaardelijke vriendschap. Om ons team te versterken zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers.

Vacature medewerker Marketing en Communicatie (M/V/X)

Functie:

Als medewerker Marketing en Communicatie maak je deel uit van het administratieve team van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG). Onder begeleiding van de Marketing Verantwoordelijke creëer je content voor de verschillende communicatiekanalen van het centrum en neem je een deel administratieve taken voor je rekening. 

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je beheert en onderhoudt de redactionele kalender en schrijft berichten en boodschappen voor verschillende kanalen zoals ons magazine, nieuwsbrieven, website en sociale media. Je zorgt ervoor dat alle berichten consistent zijn met de BCG-huisstijl en met de waarden en normen van het centrum.
 • Je ontwikkelt creatieve ideeën en zet deze om in campagnes en acties onder begeleiding van de afdelingsverantwoordelijken.
 • Je monitort, analyseert en optimaliseert campagnes en berichten om zo een optimaal resultaat te bekomen.
 • Je neemt een aantal administratieve basistaken voor jouw rekening: inkomende communicatie (telefoon, e-mails), beheer en input Salesforce, klassement, ondersteuning bij manifestaties, evenementen en acties.

Skills en ervaring:

 • Een diploma in journalistiek, communicatie, public relations, marketing of gelijkwaardig in ervaring.
 • Je hebt een basiskennis van grafisch design en hebt kennis van relevante software.
 • Uitstekende spreek-, schrijf-, redactie- en proefleesvaardigheden in het Nederlands zijn een must, Frans is een plus.
 • Je hebt de nodige technische bagage. Je kan goed overweg met digitale communicatiemiddelen, website CMS, mailing software, SEA, SEO, Google Analytics en Office 365. Kennis van html, online advertising en een marketing automation tool is een pluspunt.
 • Je combineert een creatief denkvermogen met een kritisch oog voor detail.
 • Je komt terecht in een organisatie met een belangrijk maatschappelijk doel. Een passie voor honden is leuk, maar een passie voor mensen mag niet ontbreken.

Ons aanbod:

 • Een boeiende en gevarieerde job in een enthousiast team in een zeer inspirerende werkomgeving.
 • Contract van onbepaalde duur (voltijds).
 • Extralegale voordelen (maaltijdcheques & hospitalisatieverzekering).
 • Bruto maandelijks aanvangssalaris in functie van nuttige ervaring.
 • Je werkplaats is de maatschappelijke zetel van ons opleidingscentrum, Sint-Truidersteenweg 309, 3700 Tongeren.

Ben jij de collega die we zoeken? Stuur dan je motivatie en CV naar het BCG ter attentie van Cindy Maquoi – cindy.bcg@geleidehond.be vóór 15 juli 2022.

Ook interessant voor jou

Recente berichten

“Zelda heeft ervoor gezorgd dat die donkere buitenwereld toch een fijne plek werd”

Ruben Wensing is 41 jaar en leeft met een visuele beperking. Toen hij drie jaar was, merkte zijn moeder dat hij niet goed zag. Eerst kon een gewone bril het probleem verhelpen. Maar toen hij 35 werd werd, moest hij toch overschakelen naar een witte stok. Vorig jaar kreeg hij zijn eerste geleidehond Zelda.

lees meer

Geluk zit in een klein hondje

Met een heel groot hart voor honden en hun baasjes voedt Ruth Wielockx blindengeleidepuppy's op.

lees meer

Medelijden is niet nodig

Op haar achtste kreeg Miranda (45) het verschrikkelijke vonnis: haar zicht zou blijven afnemen tot ze helemaal niets meer zou kunnen zien. Het licht in haar ogen doofde voorgoed, maar haar levenslust werd sindsdien alleen maar groter.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.