Vacature medewerker Communicatie en IT

Bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden staan mens en dier centraal. Het opleidingscentrum leidt honden op voor de begeleiding van personen met een visuele beperking. Deze “honden met een missie” bieden hun baas onafhankelijkheid, mobiliteit, gezelschap en onvoorwaardelijke vriendschap. Om ons team te versterken zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers.

Vacature medewerker Communicatie en IT (M/V/X)

Functie:

Als medewerker Communicatie en IT maak je deel uit van het administratieve team van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG). Onder begeleiding van de Marketing Verantwoordelijke neem je een deel administratieve taken voor je rekening, creëer je content voor de verschillende communicatiekanalen van het centrum en ondersteun je het BCG-team op vlak van IT.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je beheert en onderhoudt de redactionele kalender en schrijft berichten en boodschappen voor verschillende kanalen zoals ons magazine, nieuwsbrieven, website en sociale media. Je zorgt ervoor dat alle berichten consistent zijn met de BCG-huisstijl en met de waarden en normen van het centrum.
 • Je ontwikkelt creatieve ideeën en zet deze om in campagnes en acties onder begeleiding van de afdelingsverantwoordelijken.
 • Je monitort, analyseert en optimaliseert campagnes en berichten om zo een optimaal resultaat te bekomen.
 • Je collega’s kunnen bij jou terecht met vragen en problemen mbt tot Windows, Office software en technische vragen. Je zorgt er ook voor dat alle software (vb antivirus) up-to-date blijft.
 • Je neemt een aantal administratieve basistaken voor jouw rekening: inkomende communicatie (telefoon, e-mails), beheer en input Salesforce, klassement, ondersteuning bij manifestaties, evenementen en acties.

Skills en ervaring:

 • Een diploma in journalistiek, communicatie, public relations, marketing of gelijkwaardig in ervaring.
 • Je hebt een basiskennis van grafisch design en hebt kennis van relevante software.
 • Uitstekende spreek-, schrijf-, redactie- en proefleesvaardigheden in het Nederlands zijn een must, Frans is een plus.
 • Je hebt de nodige technische bagage. Je kan goed overweg met digitale communicatiemiddelen, website CMS, mailing software, SEA, SEO, Google Analytics en Office 365. Kennis van html, online advertising en een marketing automation tool is een pluspunt.
 • Je combineert een creatief denkvermogen met een kritisch oog voor detail.
 • Je komt terecht in een organisatie met een belangrijk maatschappelijk doel. Een passie voor honden is leuk, maar een passie voor mensen mag niet ontbreken.

Ons aanbod:

 • Een boeiende en gevarieerde job in een enthousiast team in een zeer inspirerende werkomgeving.
 • Contract van onbepaalde duur (voltijds).
 • Extralegale voordelen (maaltijdcheques & hospitalisatieverzekering).
 • Bruto maandelijks aanvangssalaris in functie van nuttige ervaring.
 • Je werkplaats is de maatschappelijke zetel van ons opleidingscentrum, Sint-Truidersteenweg 309, 3700 Tongeren.

Ben jij de collega die we zoeken? Stuur dan je motivatie en CV naar het BCG ter attentie van Cindy Maquoi – cindy.bcg@geleidehond.be vóór 12 december 2021.

Ook interessant voor jou

Recente berichten

Getuigenis erflater Dora

Jarenlang is Dora vrijwilliger bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Toen haar man 5 jaar geleden stierf, moest ze een nieuw testament opstellen. Ze koos ervoor om BCG op te nemen in haar testament.

lees meer

Kom u informeren over de gift van uw leven.

Een goed doel opnemen in uw testament is een ontzettend gul en liefdevol gebaar, maar het opstellen van zo’n testament is uiteraard een proces waarbij niet over één nacht ijs gegaan wordt. Denkt u er ook over na?

lees meer

Een eerbetoon aan Adeline

Naar aanleiding van de 30ste verjaardag van het centrum, werd er in Tongeren een muurschildering geplaatst van Adeline Valkenborg.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.