Vacature Puppyverzorger (deeltijds)

Functie:

Wanneer er pups in ons fokcentrum zijn, ben je als verzorger van onze pups verantwoordelijk voor het welzijn en goede opvolging van onze pups, moederhond en hun omgeving. Deze activiteiten doe je in samenwerking en in overleg met je collega’s van de puppywerking.

Je zorgt voor het wassen en verzorgen van de kennels en maakt tevens hun slaapplaats schoon.
Je werkt meestal 's avonds, tijdens het weekend en blijft er overnachten. Voor je vertrek 's morgens sta je in voor de verzorging van de dieren.

Profiel:

  • Je hebt een Bachelor diploma Agro Biotechniek of u heeft relevante ervaring met de opvoeding en verzorging van honden.
  • Je zoekt een bijverdienste en bent flexibel, stressbestendig en stipt
  • Je bent meerderjarig en in het bezit van een rijbewijs B.
  • Je bent in staat op afwijkend gedrag snel te detecteren en te melden bij de dierenarts of de verantwoordelijke
  • Je bent leergierig en bereidt om bijkomende interne opleidingen te volgen

Wij bieden:

  • Een super boeiende bijverdienste
  • Je maakt deel uit van een enthousiast en gemotiveerd team
  • Met jouw bijdrage maak je het verschil want deze pups gaan veel harten veroveren
  • Onmetelijk véél puppy liefde :-)

Interesse?

Solliciteer voor deze job via Tempo-Team Tongeren: 012/39.83.20 of tongeren@tempo-team.be

Ook interessant voor jou

Recente berichten

“Na 46 jaar dienst, hoor ik na mijn pensioen terug ergens bij en maak ik nieuwe vrienden”

Danny R. is al 2 jaar vrijwilliger bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Na zijn pensioen was hij op zoek naar vrijwilligerswerk. Eerst hielp hij vooral bij de tuinwerken en bij klusjes in het huidige centrum op de Sint-Truidersteenweg. Na de aankoop van het nieuwe gebouw, promoveerde hij tot allround opruim-, afbraak- en opbouwspecialist.

lees meer

Edith voedt een geleidehond op

Een groeiend aantal mensen kan dankzij een geleidehond optimaler deelnemen aan de samenleving. Hoewel het ultieme doel van zo’n geleidehond is om iemand met een visuele handicap te begeleiden, kan hij ook worden ingezet voor andere taken. “Niet alle honden in opleiding voldoen uiteindelijk aan de strenge criteria om een blindengeleidehond te worden”, vertelt Edith Buntinx die sinds juni 2022 samen met haar man Vic labrador Cash opleidt tot geleidehond.

lees meer

"Ja, de hond weer afgeven doet pijn. Maar het geeft ook een goed gevoel."

Mensen die slechtziend of blind zijn, kunnen een beroep doen op een geleidehond. Bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden leiden ze zulke honden op. Dat gebeurt deels via pleeggezinnen. Daar krijgen de honden een basistraining, én ze maken deel uit van het dagelijkse leven binnen het gezin. Ook Sybren Gresnigt uit Nieuwerkerken vangt zulke puppy’s op.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.