Music for Life kiest voor een nieuw concept

Om het vuur van solidariteit, dat we tijdens de coronacrisis zagen, brandend te houden, gaat de warmste week dit jaar aan de slag met vrijwilligersprojecten voor kinderen in armoede, ouderen en jongeren in eenzaamheid, mensen zonder uitweg. Meer hierover is terug te vinden op www.dewarmsteweek.be.

Er kunnen dus dit jaar via de Warmste Week geen steun- en verkoopacties georganiseerd worden ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw. 

De traditionele Music for Life-acties waren al enkele jaren de sorteermarathon, de kalenderverkoop van geleidehondgebruiker Mathieu en onze eigen SpecuLife. Voor de sorteermarathon wordt nog geëvalueerd wat de mogelijkheden zijn, omdat een evenement organiseren volgens het oude stramien waarschijnlijk niet toegestaan zal zijn. Geleidehondgebruiker Mathieu was al enige tijd aan het werk voor zijn kalender dus wie al uitkeek naar deze nieuwe editie, heeft geluk. De kalenderverkoop gaat gewoon door! De eindejaarsverkoop van speculaas wordt vervangen door een kaarsjesverkoop en hiervoor hebben we jullie hulp hard nodig. Omdat er dit najaar waarschijnlijk weinig activiteiten zullen zijn waar we een standje kunnen zetten en zelf onze kaarsjes kunnen verkopen, stellen we het volgende voor: bel eens rond en vraag uw vrienden en familie wie er kaarsjes wil kopen ten voordele van de opleiding van onze geleidehonden. Plaats een groepsbestelling, zo besparen we op de verzendingskosten. We sturen de kaarsjes dan op en u kan ze verder verdelen. Zo brengt u toch nog wat licht en warmte dit najaar!

Kaarsjesverkoop:
• 1 doosjes bevat 6 kaarsjes (type theelichtje)
• Branduren: 4,5 uur
• Prijs: €5 per doosje
• Meer informatie zal binnenkort te vinden zijn via www.geleidehond.be

Recente berichten

Een goed opgeleide assistentiehond is goud waard

Heb je een assistentiehond nodig? Kies dan voor een hond die is opgeleid door een erkende assistentiehondenschool. Alleen dan heb je zeker een goed opgeleide hond, kan je tussenkomst aanvragen bij het VAPH en heeft de hond toegang tot publieke plaatsen.

lees meer

“Zelda heeft ervoor gezorgd dat die donkere buitenwereld toch een fijne plek werd”

Ruben Wensing is 41 jaar en leeft met een visuele beperking. Toen hij drie jaar was, merkte zijn moeder dat hij niet goed zag. Eerst kon een gewone bril het probleem verhelpen. Maar toen hij 35 werd werd, moest hij toch overschakelen naar een witte stok. Vorig jaar kreeg hij zijn eerste geleidehond Zelda.

lees meer

Geluk zit in een klein hondje

Met een heel groot hart voor honden en hun baasjes voedt Ruth Wielockx blindengeleidepuppy's op.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.