Kom u informeren over de gift van uw leven.

Wil u advies krijgen over de mogelijkheden of wil u misschien weten wat het voor het BCG kan betekenen om iets na te laten aan ons opleidingscentrum? Het opmaken van een testament geeft u een gerust gevoel. U weet namelijk dat u alles in orde gebracht heeft en dat uw wensen, ook na het overlijden, uitgevoerd kunnen worden. Het geeft uw nabestaanden de zekerheid dat ze zich niet moeten afvragen hoe u het gewenst zou hebben.

We nodigen u graag volledig vrijblijvend uit op één van onze infomomenten. Tijdens deze sessies over nalaten op 25 en 26 november 2021 legt juridisch adviseur Dirk Vercoutter van Testament.be uit hoe een helder en duidelijk testament er uitziet en wat de valkuilen zijn.

Na deze presentatie komt Geert Decresson, voorzitter van het BCG én geleidehondgebruiker, duiding geven bij het belang van een geleidehond voor personen met een visuele beperking. Tenslotte leiden we u ook graag rond in ons centrum en informeren we u over onze toekomstplannen. Onze informatiemomenten gaan door in beperkte kring én met de nodige aandacht voor de geldende coronamaatregelen. Heeft u interesse om één van deze dagen bij te wonen? Neem dan contact op met Alexandra, telefonisch via 012 23 43 19 - 0473/47 96 70 of via mail alexandra.bcg@geleidehond.be.

Om iedereen de mogelijkheid te geven om een infomoment bij te wonen, voorzien we ook een digitale online-sessie op vrijdag 3 december. Ook als u niet in de mogelijkheid bent om een infosessie bij te wonen, kan u contact opnemen. Wij proberen dan uw vragen telefonisch te beantwoorden. Een bezoek aan huis behoort ook tot de mogelijkheden.

Lees meer over nalaten

Data Infomomenten

  • 25 november 2021 – 10u30: locatie Sint-Truidersteenweg 309 – 3700 Tongeren
  • 26 november 2021 – 10u30: locatie Sint-Truidersteenweg 309 – 3700 Tongeren
  • 3 december 2021 – 10u30: online-sessie via zoom

Deelname is gratis en vrijblijvend, aanmelden is verplicht.

Extra informatie over Testament.be: vzw testament.be coördineert de nationale campagne ‘testament.be’. Met meer dan honderd deelnemende ngo’s, goede doelen en maatschappelijke organisaties is testament.be uitgegroeid tot de grootste nationale groepscampagne ooit.

Neem contact op over nalaten

Heeft u specifieke vragen over nalaten aan onze organisatie? Wenst u advies of wil u graag kennis maken met onze organisatie. 

Contacteer Alexandra Jans, onze verantwoordelijke nalatenschappen en fondsenwerving. 

Ze maakt vrijblijvend tijd voor u, bij ons op het centrum of bij u thuis.
Al uw vragen worden vertrouwelijk behandeld

alexandra.bcg@geleidehond.be
0473 47 96 70

Brochure nalatenschap

Wil u meer weten over nalaten aan onze organisatie of schenkingen aan het 0% tarief. 

Download dan hier onze nieuwe brochure over nalaten aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Recente berichten

Getuigenis erflater Dora

Jarenlang is Dora vrijwilliger bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Toen haar man 5 jaar geleden stierf, moest ze een nieuw testament opstellen. Ze koos ervoor om BCG op te nemen in haar testament.

lees meer

Kom u informeren over de gift van uw leven.

Een goed doel opnemen in uw testament is een ontzettend gul en liefdevol gebaar, maar het opstellen van zo’n testament is uiteraard een proces waarbij niet over één nacht ijs gegaan wordt. Denkt u er ook over na?

lees meer

Een eerbetoon aan Adeline

Naar aanleiding van de 30ste verjaardag van het centrum, werd er in Tongeren een muurschildering geplaatst van Adeline Valkenborg.

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.