Kom u informeren over de gift van uw leven.

Ontmoet ons op verschillende locaties: Antwerpen, Leuven en Tongeren.

Wilt u advies krijgen over de mogelijkheden of wil u misschien weten wat het voor het BCG kan betekenen om iets na te laten aan ons opleidingscentrum? We nodigen u graag volledig vrijblijvend uit op één van onze ontmoetingsmomenten. Tijdens deze sessies over nalaten legt juridisch adviseur Lars Everaert van Testament.be uit hoe een helder en duidelijk testament er uitziet en wat de valkuilen zijn.

Na deze presentatie komt Geert Decresson, voorzitter van het BCG én geleidehondgebruiker, duiding geven bij het belang van een geleidehond voor personen met een visuele beperking. Ook zal er een puppypleeggezin aanwezig zijn dat hun noodzakelijke én broodnodige werk als pleegouder komt toelichten. Een gratis broodjeslunch is voorzien.

Tongeren
Vrijdag 17 november 2023 (11.00u – 14.00u)
Belgisch Centrum voor Geleidehonden, Sint-Truidersteenweg 309, 3700 Tongeren

Leuven
Vrijdag 1 december 2023 (11.00u – 14.00u)
Hotel La Royale Martelarenplein 6 3000 Leuven - Belgium

Antwerpen
Vrijdag 16 februari 2024 (11.00u – 14.00u)
NH Collection Hotel Antwerpen (nabij het centraal station) Pelikaanstraat 84, 2018 Antwerpen

Tongeren
Vrijdag 17 mei 2024 (11.00u – 14.00u)
Belgisch Centrum voor Geleidehonden, Sint-Truidersteenweg 309, 3700 Tongeren

Deelname is gratis en vrijblijvend, aanmelden is wel verplicht. De ontmoetingsmomenten gaan door in beperkte kring. 

Heeft u interesse om deze dag bij te wonen? Schrijf in via onderstaand formulier of neem dan contact op met Alexandra,
telefonisch via 012 23 43 19 - 0473 47 96 70 of via mail alexandra.bcg@geleidehond.be.

Ook als u niet in de mogelijkheid bent om een infosessie bij te wonen, kan u contact opnemen. Wij proberen dan uw vragen telefonisch te beantwoorden. Een bezoek aan huis behoort ook tot de mogelijkheden. Wist u trouwens dat we over nalaten aan het BCG een boeiende folder ter beschikking hebben? Download hem nu via onze website.

Extra informatie over Testament.be: vzw testament.be coördineert de nationale campagne ‘testament.be’. Met meer dan honderd deelnemende ngo’s, goede doelen en maatschappelijke organisaties is testament.be uitgegroeid tot de grootste nationale groepscampagne ooit.

Neem contact op over nalaten

Heeft u specifieke vragen over nalaten aan onze organisatie? Wenst u advies of wil u graag kennis maken met onze organisatie. 

Contacteer Alexandra Jans, onze verantwoordelijke nalatenschappen en fondsenwerving. 

Ze maakt vrijblijvend tijd voor u, bij ons op het centrum of bij u thuis.
Al uw vragen worden vertrouwelijk behandeld

nalaten@geleidehond.be
012 23 43 19

Brochure nalatenschap

Wil u meer weten over nalaten aan onze organisatie of schenkingen aan het 0% tarief. 

Download dan hier onze nieuwe brochure over nalaten aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Recente berichten

“Het moet een merkwaardig zicht zijn: een witte stok in mijn rechterhand en dan twee honden aan de leiband in mijn linkerhand.”

Jarenlang vormde Patricia een team met golden retriever Diaz, die begin januari met pensioen mocht gaan. Toen kwam Patricia’s nieuwe geleidehond Jambo in haar leven. We vroegen haar hoe het nu met hen gaat.

lees meer

Interview met Tomoko, Peter, pleeggezin van BCG-pup Istar

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren leidt blindengeleidehonden op, maar is ook druk op zoek naar pleeggezinnen die puppy’s, honden in opleiding en ouderdieren kunnen opvangen en opvoeden.

lees meer

“Afscheid zal zwaar zijn, maar je weet waarvoor je het doet”

Blindengeleidehond nodig? Dan moet u 4 tot 6 jaar wachten tot u er eentje in huis heeft. Daarom is het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) dringend op zoek naar pleeggezinnen voor hun hondjes. “Dat ik Cita weer moet afgeven, bezorgt me een krop in de keel. Maar je weet waarvoor je het doet.”

lees meer

Blijf op de hoogte over de geleidehonden, de activiteiten en onze acties! Ontvang 1 keer per maand nieuws, weetjes, spaartips, promotiemateriaal en foto's van mede-spaarders.