Er zijn veel aanvragen van scholen voor het geven van een lezing, en ook serviceclubs nodigen ons uit om tijdens hun vergaderingen onze werking toe te lichten. Dit gebeurt telkens in aanwezigheid van een geleidehondgebruiker. Hij/zij kan immers perfect antwoorden op de gestelde vragen en dit uit eigen ervaring.

We hechten veel belang aan deze lezingen. Zij zorgen, samen met onze andere activiteiten, voor een nóg ruimere sensibilisering.

Het BCG heeft onder zijn geleidehondgebruikers verschillende personen die lezingen geven. Tijdens deze lezing wordt het BCG voorgesteld, ook de dopjesactie wordt toegelicht.

We beschikken over een lespakket over blindengeleidehonden dat kan aangevraagd worden door leerkrachten. Dit lespakket is bedoeld voor het lager onderwijs en kan gebruikt worden ter voorbereiding van een lezing van een geleidehondgebruiker. Naast een mooi verhaaltje, “Minty neemt de leiding”, en de beschrijving van de geleidehond zijn er ook weetjes en oefeningen opgenomen. Elke school kan dit lespakket aanvragen op ons secretariaat.

Vaak wordt er bij lezingen ook gebruik gemaakt van een DVD-montage ‘Van pup tot geleidehond.’ (2011): driedelige DVD-film over de werking van het BCG.

U kan een lezing aanvragen door een mail te sturen naar het BCG - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

"Gebruik en vermelding van de naam of het logo van vzw BCG (asbl CBCG) evenals verwijzing ernaar om publicitaire, commerciële of andere redenen kan enkel mits uitdrukkelijke, geschreven en op voorhand te vragen toestemming"  

 

Ondanks de beste zorgen en de bestendige inspanningen die BCG vzw besteedt aan de samenstelling en de inhoud van deze website, met het oog op het verschaffen van zo actueel en correct mogelijke informatie, zijn een vergetelheid of een vergissing niet volstrekt uit te sluiten. Daarom kan deze informatie ook zonder voorafgaande toestemming of aankondiging, geheel of gedeeltelijk gewist, verbeterd of gewijzigd worden. Het BCG vzw is derhalve niet aansprakelijk voor schade van welke aard of oorsprong ook, rechtstreeks of onrechtstreeks volgend uit, veroorzaakt door of samenhangend met, het gebruik van deze website of de inhoud ervan. In zoverre deze website een aanbod of een voorstel bevat, zijn deze niet bindend .