Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die sinds 1990 blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Een geleidehond draagt bij tot de integratie van blinde of slechtziende personen in onze maatschappij.

De hond geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

U verneemt hierover meer door hieronder een taalkeuze te maken.

Nederlands / Français 

   
Onze doelstellingen
   
 
Kweken en opleiden van honden tot blindengeleidehonden
Personen met een visuele beperking leren omgaan met hun geleidehond
Nazorg verlenen aan de hond en aan de geleidehondgebruikers
 
 
 

Scheidingslijn


Afbeelding blonde slapende pup met tekst: puppy zoekt pleeggezin - Bezoek onze nieuwe website: www.puppyzoektpleeggezin.be

 Scheidingslijn

Pleeggezinnen gezocht

Als een pup zeven weken oud is, wordt hij in een pleeggezin geplaatst. Een ideaal pleeggezin staat
open voor ‘hondenlogica’ en beschikt over geduld, flexibiliteit en voldoende tijd.

Het pleeggezin neemt de hond overal mee naartoe, laat de hond met alles kennis maken: bus, trein, winkels, verkeer, markten, vergaderingen, theater, sport, enz.. Het doel is de pup te laten opgroeien tot een sociale, vriendelijke en gehoorzame hond.

Na ongeveer een jaar komt de hond terug naar ons opleidingscentrum voor de verdere opleiding. 

Lees meer ...

 

Scheidingslijn

Boarders gezocht

De honden in training verblijven op het centrum. Bij sommige honden merken we echter tijdens de eerste trainingsweken dat de hond het moeilijk heeft. Het kan zijn dat de hond niet kan wennen in het kennelverblijf of dat hij zich niet goed voelt tussen de andere honden in opleiding. Sommige honden functioneren beter in een thuissituatie (zoals bij het pleeggezin). Deze honden trachten we op te vangen in een boardergezin. 

Boarders zijn gezinnen die een hond in opleiding tot geleidehond opvangen na de werkuren en in het weekend. Zij zorgen ervoor dat de hond zich na het werk ontspant en deelneemt in het gezinsgebeuren.

Lees meer ...

Scheidingslijn

  Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) vzw / Centre Belge pour Chiens-Guides (CBCG) asbl

Sint-Truidersteenweg 309, 3700 TONGEREN, 

012/23 43 19

 E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer
Ondanks de beste zorgen en de bestendige inspanningen die BCG vzw besteedt aan de samenstelling en de inhoud van deze website, met het oog op het verschaffen van zo actueel en correct mogelijke informatie, zijn een vergetelheid of een vergissing niet volstrekt uit te sluiten. Daarom kan deze informatie ook zonder voorafgaande toestemming of aankondiging, geheel of gedeeltelijk gewist, verbeterd of gewijzigd worden. Het BCG vzw is derhalve niet aansprakelijk voor schade van welke aard of oorsprong ook, rechtstreeks of onrechtstreeks volgend uit, veroorzaakt door of samenhangend met, het gebruik van deze website of de inhoud ervan. In zoverre deze website een aanbod of een voorstel bevat, zijn deze niet bindend .

 

 

  • Website laatst gewijzigd op: maandag 10 juni 2019, 14:38:30.